Υλικά για 6 Burgers
-
1,5 kg Κιμά Μόσχου Κατά Προτίμηση Από Σπάλα
-
6 Φέτες Τσορίθο Κομμένο σε Φέτες
-
8 Φέτες Τυρί Τσένταρ
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
-
5-6 Λευκά Μέτρια Ξερά Κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και ( χωρίς τις καρδιές )
-
60 γρ. Βούτυρο Αγελάδος
-
2 κ.σ. Ζάχαρη
-
2-3 κ.σ. Μηλόξιδο
-
6 Ψωμάκια για Μπέργκερ
-
6 Φέτες Ντομάτας
-
Μαρούλι
-
Bbq Sauce
-
Μαγιονέζα
-
Αγγουράκι Τουρσί
-
Μουστάρδα Dijon
Τρόπος Παρασκευής
-
Για τα Καραμελωμένα Κρεμμύδια
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τοποθετούμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά και κατόπιν προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για τουλάχιστον 8′ ακόμη,μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια σβήνουμε με το μηλόξιδο και μόλις εξατμιστούν τα υγρά κατεβάζουμε από τη φωτιά.
-
Για τα Burgers
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηή προς μέτρια φωτιά, τοποθετούμε τις φέτες τσορίθο και τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα για περίπου 2′ από κάθε πλευρά και τις αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι, δυναμώνουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε μία κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις έχει κάψει το τηγάνι μας τοποθετούμε σαν μπαλάκι τον κιμά ( κάθε μπέργκερ είναι γύρω στα 200 γρ. ) Στο τηγάνι μπορούμε να βάλουμε μέχρι 2 μπιφτέκια ταυτόχρονα, τα οποία δεν τα έχουμε πλάσει προηγουμένως, παρά μόνο έχουμε προσθέσει αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Το < μυστικό > είναι αφενός το ότι δεν έχουμε πλάσει και κατ’επέκταση δεν έχουμε δώσει από πριν σχήμα στα μπεργκερ και αφετέρου ότι τα τοποθετούμε μπαλάκια στο τηγάνι και τα πιέζουμε τότε με μία σπάτουλα ώστε να πάρουν τη μορφή του μπιφτεκιού. Ψήνουμε κάθε μπέργκερ για 3′ από κάθε πλευρά, μόλις είναι έτοιμο από τη μία πλευρά, το γυρνάμε με μία σπάτουλα και προσθέτουμε το τσένταρ ( 1,5 φέτα σε κάθε μπεργκερ. )
-
Για το Σερβίρισμα