Αυγά Scrambled με Φέτα και Φρέσκια Ρίγανη

στις

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΜΕΡΙΔΑ

  •   2 Αυγά

  •   50 γρ. Βούτυρο  Αγελάδος

  •   100 γρ. Τυρί Φέτα

  •   4 κ.σ. Γάλα

  •   1 κ.τ.γ. Φρέσκια Ρίγανη

  •   1/4 κ.τ.γ. Ζάχαρη

  •   Αλάτι

  •   Πιπέρι

  •   Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  •    Βάζουμε τα αυγά με το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το γάλα σε ένα μπωλ και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να σπάσουν τα αυγά και να ενσωματωθούν τα υλικά.

  •    Στη συνέχεια βάζουμε ένα μέτριο τηγάνι επάνω στη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει και να αρχίσει να κάνει <μπουρμπουλίθρες.>

  •    Τότε ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι χωρίς να το ανακατέψουμε για λίγο. Έτσι πάει το μίγμα παντού και μοιράζεται ομοιόμορφα στον πάτο από το τηγάνι.

  •    Σε 1΄με 2΄το μίγμα θα αρχίσει να ασπρίζει στις άκρες, τότε με τη βοήθεια μιας ξύλινης σπάτουλας το ανακατεύουμε συνεχώς και ακαθόριστα έτσι ώστε να αρχίσει να ψήνεται παντού το μίγμα, πάντα σε μέτρια φωτιά.

  •    Στη συνέχεια θρυμματίζουμε τη φέτα με το χέρι στο τηγάνι με το μίγμα μας, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να λιώσει η φέτα.

  •     Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φρέσκια ρίγανη.

  •    Για πιο τέλειο γευστικό συνδυασμό μπορείτε να προσθέσετε καπνιστή πάπρικα. Το πιάτο απογειώνεται γευστικά σε συνδυασμό με τη φέτα και τη ρίγανη.

Σχολιάστε