Υλικά
-
4 Ωριμες Ντομάτες, Ξεφλουδισμένες & Ξεσποριασμένες
-
1/2 τεμ. Φρέσκια Πιπεριά Τσίλι
-
1 Καρότο Κομμένο σε Χοντρά Κομμάτια με τη Φλούδα & Πλυμένο Καλά
-
1 Μπαστουνάκι Σέλερι
-
1/2 Κρεμμύδι Κομμένο στη Μέση
-
100 ml Soy Sauce
-
150 ml Πετιμέζι
-
80 ml Μηλόξιδο
-
2 κ.σ. Πελτέ Ντομάτας
-
5 Κλωναράκια Θυμάρι
-
50 ml Νερό
-
Χυμός από 3 Εσπεριδοειδή ( 2 Πορτοκάλια & 1 Λεμόνι )
Τρόπος Παρασκευής
-
Τοποθετούμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα και σιγοβράζουμε ώσπου να κατέβει κατά το ήμισυ.
-
Όταν κατέβει η σάλτσα στο μισό ελέγχουμε την οξύτητα και το αλάτι αφαιρούμε τα λαχανικά και την περνάμε από το μπλέντερ ώστε να έχει λεία υφή.
-
Μόλις η σάλτσα μας είναι έτοιμη και έχει κρυώσει αποθηκεύουμε σε τάπερ στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.