ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

στις

Υλικά για 4 μερίδες

  •  6ΟΟ γρ. Σπανάκι ( μόνο τα φύλλα )

  •  250 γρ. Ρύζι για πιλάφι π.χ. ( bonnet ή Καρολίνα )

  •  150 γρ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  •  1 Μέτριο φινόκιο ψιλοκομμένο ( Αφαιρούμε τα κοτσάνια και το κάτω μέρος )

  •  1 Σκελίδα σκόρδο τριμμένο

  •  4 – 5 Φρ. Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ( το λευκό μέρος )

  •  600 – 700 ml Ζωμό λαχανικών

  •  3 κ.σ. Παρθένο ελαιόλαδο

  •  κ.π. Αλάτι

  •  κ.π. Λευκό πιπέρι

  •  1 κ.τ.γ. Αστεροειδή γλυκάνισο

  •  1 κ.τ.γ. Ιβίσκος αποξηραμένος

Για το τελείωμα

  •  Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

  •  15 γρ. Άνηθο ψιλοκομμένο

  •  10 γρ. Τρυφερές φουντίτσες από φινόκιο ψιλοκομμένες

  •  Το πράσινο μέρος από 3 φρ. κρεμμυδάκια

  •  Αλάτι

  •  Λευκό πιπέρι

  •  3 κ.σ. Ωμό παρθένο ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  •    Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με νερό επάνω στη φωτιά και ρίχνουμε τα περισσεύματα από τα λαχανικά μας ( άκρες από κρεμμύδι, κοτσάνια από σπανάκι, άκρες από φινόκιο, κοτσάνια από άνηθο ) και αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού καιύστερα χαμηλώνουμε τη φωτιά.

  •    Παράλληλα τοποθετούμε ένα τηγάνι επάνω σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας ( φινόκιο, κρεμμύδι, κρεμμυδάκι ) και σοτάρουμε για 4′ μέχρι να μαλακώσουν.

  •     Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε για 2 – 3 λεπτά ακόμη.

  •     Στη συνέχεια ρίχνουμε περίπου 600 ml από το ζωμό που έχουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 25′.

  •     Περίπου στα μισά του χρόνου προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε να  » πέσει » ανακατεύοντας ανα διαστήματα.

  •     Όταν παρέλθει ο χρόνος αποσύρουμε από τη φωτιά, ελέγχουμε τα καρυκεύματα και αφήνουμε να σταθεί για 5′ περίπου.

  •     ‘Επειτα προσθέτουμε τα μυρωδικά και το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s