ΥΛΙΚΑ
250γρ Βούτυρο
2 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
2 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
150γρ ζάχαρη
160γρ ελαιόλαδο
600γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
60γρ καρύδια κοπανισμένα
300γρ χυμός πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
250γρ ζάχαρη
250γρ μέλι
100γρ νερό
5-6 κ.γ, καρύδια κοπανισμένα
1 κ.γ. κανελογαρίφαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μπολ χτυπάτε το βούτυρο, τα ξύσματα και τη ζάχαρη, να αφρατέψουν. Προσθέτετε σιγά -σιγά και ανακατεύοντας το ελαιόλαδο.
Ρίχνετε το αλεύρι, τα καρύδια και τον χυμό πορτοκάλι, ζυμώνεται να γίνει ζύμη απαλή, να μην κολλάει στα χέρια ή στα πλαϊνά του μπολ.
Πλάθετε σε μακρόστενα σχήματα, τα χαράζεται με κοφτερό μαχαίρι οριζόντια κα κάθετα.
Βάζετε σε μεγάλο βουτυρωμένο ταψί ή λαμαρίνα και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζεται το σιρόπι. Σε κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό. Βράζετε και ύστερα βγάζετεε τον αφρό και αφήνεται να πάρουν βράση 2-3 λεπτά.
Αφήνεται τα μελομακάρονα να κρυώσουν και τα βουτάτε μέσα στο ζεστό σιρόπι με τη σπάτουλα.
Τα τοποθετείτε στη πιατέλα και τα πασπαλίζεται με τα καρύδια και το κανελογαρίφαλο.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!