ΥΛΙΚΑ
-
5 τεμ. Γάμπαρες
-
2 Λουκάνικα πικάντικα κατά προτίμηση Ρωσικά
-
200 γρ. Πιπεριές πολύχρωμες κομμένες σε λεπτές λωρίδες
-
80 γρ. Κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
2 Σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες & σπασμένες με το χέρι
-
1 Ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη & περασμένη από τον τρίφτη
-
150 γρ. Πλιγούρι
-
150 ml Νερό αρωματισμένο κόλιανδρο
-
1 κ.σ. Σάλτσα σόγιας
-
2 κ.σ. Πετιμέζι
-
1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
-
Αλάτι κ.π.
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κ.π.
-
Πιπέρι Σετσουάν κ.π.
-
Ξύσμα λεμόνι
-
1-2 Πρέζες καπνιστή πάπρικα
-
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
-
Φλούδες παρμεζάνας
-
Ψιλοκομμένα φύλλα σέλερι
Τρόπος παρασκευής
-
Για τις Γάμπαρες :
Με ένα μικρό μαχαιράκι αφαιρούμε κατά το ήμισυ τα <μουστάκια> από τις γάμπαρες και στη συνέχεια αφαιρούμε το κέλυφος κρατώντας μόνο την ουρά και το πρώτο μετά το κεφάλι. Έπειτα χαράσουμε με το μαχαιράκι ελαφρά τη ράχη από τη γάπμαρη κατά μήκος και αφαιρούμε το εντεράκι.
-
Για το νερό με άρωμα κόλιανδρου :
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε νερό και αφήνουμε να βράσει, μόλις γίνει αυτό τοποθετούμε φρέσκο κόλιανδρο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
Για το σπετζοφάι :