Υλικά για 4 Άτομα
-
1 kg Σαρδέλες
-
1/2 Ματσάκι Φρέσκια Μέντα
-
2-3 Κλωνάρια Μαντζουράνα
-
2-3 Πρέζες Αλάτι Χονδρό
-
1 Λεμόνι Κομμένο σε Φέτες
-
2 Πιπερίτσες Κόκκινες Καυτερές
-
4 κ.σ. Ελαιόλαδο
-
2 Σκελίδες Σκόρδο
-
2 κ.σ. Σούμακ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
-
Αρχικά καθαρίζουμε τις σαρδέλες, αφαιρώντας τα κεφάλια, το αντεράκι και το κεντρικό κόκαλο ( όχι εντελώς )
-
Εφόσον γίνει αυτό πλένουμε τις σαρδέλες μας και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.
-
Στη συνέχεια στρώνουμε σε ένα ταψί τα μισά από τα μυρωδικά μας ( μέντα, μαντζουράνα, λεμόνι, πιπερίτσα τσίλι, σκόρδο ) και ακουμπάμε επάνω τις σαρδέλες μας.
-
Τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το αλάτι, ανακατεύουμε ελαφρώς και τις καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μυρωδικά.
-
Κλείνουμε το ταψί με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες
Αν σας άρεσε η δείτε και τη συνταγή με ξυδάτο χταπόδι στο παρακάτω link :